Yleisimmät ongelmat ja niiden ratkaisut


Hakemuksen lähettämisestä ei tule ilmoitusta

Hakemuksen lähettämisen yhteydessä on havaittu tilanteita joissa ei saa ilmoitusta että hakemus olisi onnistuneesti lähtenyt hyväksyttäväksi ja lähettäjä palautetaan takaisin osaamismerkkien aloitussivulle. Vikaa korjataan. Vaikka näin käy niin uskomme että hakemus on lähetetty onnistuneesti koska useimmiten hakemukset ovat kuitenkin tulleet meille perille.

Open badge passport

Profiilin luominen ei onnistu. Yleisin ongelma on Explorer selaimesta johtuva ongelma jonka todellista syytä ei vielä tiedetä mutta ongelmaa selvitellään. Ratkaisuna esim. selaimen vaihtaminen Firefoxiin tai Cromeen tai profiilin luominen älypuhelimen kautta.

Kirjautuminen tai unohtuneen salasanan uusiminen ei onnistu

Selain voi tehdä tässä tepposia eli ihan ensin kannattaa sulkea ja avat selain, tyhjentää selaushistoria ja käynnistää kone uudestaan. Unohtuneen salasanan saa vaihdettua pyytämällä sitä passin kirjautumissivulla osoitteessa: https://openbadgepassport.com/app/user/reset
Unohtuneen salasanan saa uusittua sähköpostiin tulevan viestin avulla.

Onko osaamismerkkihakemukseni hukkunut jonnekkin?

Hakemusten käsittelyajat ovat suuresti riippuvaisia puoltajina toimivien henkilöiden työtilanteesta ja hakemusten määrästä. Pyrimme käsittelemään hakemukset viikon kuluessa vaikka tavoite aika optimissaan onkin tuo kolme arkipäivää. Hakemukset eivät yleensä katoa ellei niiden lähettäjän s-postiosoitteessa ole virhettä. Tällöin hakemus todellakin katoaa koska vastaanottajaa ei tavoiteta. Myöntäjät laittavat yleensä s-postia erikseen havaitessaan virheellisen osoitteen. Jos s-postiosoite on gmail yms. tällöin voidaan esim. hyväksymisviestin yhteyteen laittaa huomautus hyväksyttävistä osoitteista.